<

KIRK Kapital verwerft een 30% belang in TITAN Containers A/S

23-12-2019 - 13:39

KIRK Kapital investeert ongeveer 140 miljoen DKK (ca. 19 miljoen Euro) in TITAN ter ondersteuning van de constante  groei van de verhuurvloot en de wereldwijde activiteiten. Door deze transactie is de waarde van TITAN Containers A / S gestegen tot meer dan DKK 1 miljard (ca. 134 miljoen Euro).

TITAN gaat samenwerken met KIRK Kapital

CEO van KIRK Kapital, Kim Gulstad, is enthousiast over de mogelijkheid om in TITAN te investeren. “We zijn echt onder de indruk van de ontwikkeling van TITAN. Van een enkele container die in 1987 vanuit de garage van Layland Barker werd verkocht, is TITAN drie decennia later uitgegroeid tot een wereldleider in de markt voor o.a. gekoelde containeropslag. De transactie met TITAN is een goed voorbeeld van onze unieke samenwerkingsstrategie. In dit geval werken we samen met een snelgroeiend, door de eigenaar geleid bedrijf met een groot potentieel. ”Zegt Kim Gulstad.

 

TITAN heeft vandaag een vloot van meer dan 30.000 huurcontainers en de omzet van TITAN zal naar verwachting dit jaar rond de 520 miljoen DKK ( ca. 70 miljoen Euro) bedragen. TITAN heeft de afgelopen jaren consequent een groei van een twee-cijferig percentage in zijn containervloot gerealiseerd.

 

Hoewel het bedrijf momenteel al op volle toeren draait, is het volgens Layland Barker zeer positief voor de groeivooruitzichten van TITAN om een partnerschap met KIRK Kapital aan te gaan. “Het hebben van KIRK Kapital als TITAN-aandeelhouder, is een kwaliteitsstempel voor ons bedrijf en de tot op heden behaalde resultaten. KIRK Kapital deelt onze waarden en ik ben er van overtuigd dat hun competenties en actief eigendom hen tot een ideale partner maakt.” zegt Layland Barker, CEO van TITAN.

 

KIRK Kapital is een minderheidsinvesteerder die de bedrijven waarin het belegt actief wil ondersteunen. Hiervoor zullen Kim Gulstad, CEO en Andreas Færk, CIO Strategic Investments bij KIRK Kapital, toetreden tot de raad van bestuur van TITAN.

 

TITAN wordt lid van de KIRK Kapital-familie, welke bestaat uit 11 reeds bestaande samenwerkingsverbanden, waaronder Beck-Pack, Ferrosan Medical Devices, Kompan en Scanmetals. Na de transactie behoudt Layland Barker, oprichter en CEO van TITAN, de resterende 70% aandelen in TITAN.

 

Voor de transactie hebben ABG Sundal Collier en Bech-Bruun de familie van Layland Barker geadviseerd en Bruun & Hjejle en Deloitte hebben KIRK Kapital geadviseerd. Arbejdernes Landsbank blijft TITAN ondersteunen met het financieren van de onderneming.


Over KIRK Kapital

KIRK Kapital is een familiebedrijf dat eigendom is van de familie Kirk Johansen. De familie Kirk Johansen is de afstammeling van Ole Kirk Christiansen, die LEGO heeft opgericht. KIRK Kapital beheert ongeveer DKK 8 miljard (EUR 1,1 miljard), geïnvesteerd in strategische en financiële investeringen. Binnen Strategische Investeringen is KIRK Kapital al voor langere tijd actief en eigenaar van grote actieve minderheidsposities in Alliance +, Beck Pack, Exxit59, FMD, Globeteam, Kompan, PNO, Scanmetals, Tacton, TPA en TPS. 


Kijk voor meer  informatie op: kirkkapital.dk

 

Read the full press release here.

<