<

KIRK Kapital achizitioneaza 30% din actiuni la TITAN Containers A/S

23-12-2019 - 13:55

TITAN se asociaza cu KIRK Kapital

KIRK Kapital investeste cca 19 mil EURO pentru a sustine continuarea cresterii flotei de inchiriere si a operatiunilor TITAN la nivel mondial. Tranzactia evalueaza TITAN Containers A/S la peste 134 mil EURO.

Kim Gulstad, CEO la KIRK Kapital, este incantat de oportunitatea de a investi in TITAN. “Suntem cu adevarat impresionati de evolutia TITAN. De la primul container vandut in 1987 din garajul lui Layland Barker la lider mondial in piata de containere frigorifice de depozitare trei decenii mai tarziu. Tranzactia cu TITAN este un prim exemplu al strategiei noastre unice de parteneriat. In acest caz ne asociem cu o companie cu potential enorm, cu crestere rapida, condusa de patronul ei.” spune Kim Gulstad.

 

Astazi TITAN are o flota de peste 30.000 de containere pentru inchiriere si veniturile TITAN sunt estimate in 2019 la cca 70 mil EUR. In ultimii multi ani TITAN a inregistrat in mod constant rate de crestere de zeci de procente ale flotei de containere pentru inchiriere.

 

Chiar daca in prezent compania functioneaza la putere maxima, conform lui Layland Barker, este foarte benefic pentru perspectiva de crestere a TITAN sa se asocieze cu KIRK Kapital. “ Avand KIRK Kapital ca actionar este ca o garantie a calitatii pentru afacerea noastra si a realizarilor de pana acum. KIRK Kapitalimpartaseste valorile noastre si cred ca toate competentele lor si patronatul activ ii face un partener ideal” spune Layland Barker, CEO la TITAN.

 

KIRK Kapital este un investitor minoritar interesat sa sustina activ companiile in care investeste. In legatura cu aceasta tranzactie, Kim Gulstad, CEO si Andreas Færk, CIO investitii strategice la KIRK Kapital vor face parte din Bordul Director al TITAN.

 

TITAN intra in familia KIRK Kapital, care este formata din 11 parteneri existenti, inclusiv Beck-Pack, Ferrosan Medical Devices, Kompan si Scanmetals printre altii. In urma acestei tranzactii, Layland Barker, fondator si CEO al TITAN pastreaza proprietatea si 70% din actiunile TITAN.

 

Consilierii familiei Layland Barker in legatura cu aceasta tranzactie au fost ABG Sundal Collier si Bech-Bruun, iar Bruun & Hjejle si Deloitte au consiliat KIRK Kapital. Banca Arbejdernes Landsbank va continua sa sustina TITAN cu finantari debite.

 

 

Despre KIRK Kapital

 

KIRK Kapital este o firma de investitii detinuta de familia Kirk Johansen. Familia Kirk Johansen este descendenta a lui Ole Kirk Christiansen, fondatorul LEGO. KIRK Kapital administreaza cca 1,1 mld EURO investiti in Investitii Strategice si Investitii Financiare. In ceea ce priveste Investitiile Strategice, KIRK Kapital este proprietar activ de mult timp si detine importante pozitii minoritare active in Alliance+, Beck Pack, Exxit59, FMD, Globeteam, Kompan, PNO, Scanmetals, Tacton, TPA si TPS.

 

Mai multe detalii pe: kirkkapital.dk 

Read the Press Release here.

<